Jump to content

First letter in snippet keyword in chrome


Recommended Posts

A lot of times when I use the snippet functionality in Chrome the first letter in the keyword stays up after the snippet expands. I've adjusted all the tweaking settings and the issue has persisted. I made sure that the Alfred helper has accessibility permissions and I have re-installed Alfred as well as Chrome. See attached GIF for the behavior. while the GIF shows it happening at the top of the text box, it also happens after I have already been typing in the middle of the paragraph.

I2bTLln7xh.gif

Link to post

Hi @DeeK and welcome to the forum! :)

 

You may need to slow down key events, which you can do by launching the preferences to Features > Snippets, then click the cog in the top right. Under Tweaking, click the "Slow down key events" box.  This will imperceptibly slow down the paste action, giving the Chrome text box a moment longer to finish removing the snippet keyword characters.

 

More details on partial expansion here:

https://www.alfredapp.com/help/troubleshooting/snippets/#partial

 

Let me know how you get on!

 

Cheers,
Vero

Link to post

@DeeK In that case, have you checked for apps that could be interfering? By this I mean apps like other text expanders, keyboard modifiers or other apps that might have Accessibility permissions on your Mac.

 

Launch Apple's Security & Privacy System Preferences to Privacy > Accessibility, and uncheck all other apps in Accessibility temporarily to help you narrow down which one might be interfering.

 

Let me know how you get on. :)

 

Cheers,
Vero

Link to post

@DeeK Is it any text field in Chrome or on particular websites? I'm wondering if you're testing somewhere that has particular scripting around the text field resulting in weird behaviour.

 

With regards to HipChat, a few releases ago, we found that HipChat received the simulated key events for the text replacement, but processed them out of order. This is a bug in HipChat (possibly using a cross platform UI framework). However, for the one or two users who had reported it, slowing down key events was sufficient and everything worked as expected.

 

If no snippets are appearing, launch Alfred's prefs to Snippets and check whether any red text appears, as in this Secure Input screenshot:

https://www.alfredapp.com/help/troubleshooting/snippets/#secureinput

 

This would mean that HipChat or something else is locking secure input, preventing Alfred and other apps from being able to perceive the typed characters and expanding your snippets.

 

Cheers,
Vero

 

Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...