Jump to content

Diacritics do not show in Hotkey Triggers


vitor
 Share

Recommended Posts

This is low priority. It’s a minor UI bug that does not prevent functionality.


Here’s a Hotkey Trigger I’ve setup with ⌘⇧`:

zp3Bktn.png

 

As you can see (or rather, can’t), the ` does not show. However, in practice the keyboard shortcut is recognised and works as intended. Other diacritics such as ~ and ^ have the same behaviour.

Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, deanishe said:

Are those combining characters?

 

Yes. Forgot to mention it in the original post, but they’re all keys that if you press them once, they don’t output the character itself, but a kind of “waiting mode”, waiting for a letter. Like this (notice how it gets an underline):

L0BWMie.gif

 

If you type an “invalid” letter or the same diacritic, it gets output → ~e ~~.

 

17 minutes ago, deanishe said:

Do Portuguese keyboards have keys for the characters

 

They sure do.

dA79mr0.png

Edited by vitor
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

@vitor I'm going to move this to noted. It's actually a pretty tricky thing to fix as Alfred knows it's a dead key you've entered, but macOS doesn't pass Alfred what that virtual dead key should look like, so I can't easily show a string representation for it.

 

It may have to remain a known issue for now.

 

Cheers,

Andrew

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...