Jump to content

Occasionally, Alfred does nothing when I select an option from search results


phx

Recommended Posts

Running Alfred v3.5.1 on macOS 10.13.1.

 

Occasionally (I haven't been able to pin down a root cause yet), Alfred does nothing when I select an option from search results.

 

E.g.:

 

1. Activate Alfred (⌘-Space).

2. Type a shortcut (e.g., "term").

    - Terminal.app (or iTerm.app, etc.) is highlighted.

3. Press return.

 

Expected behaviour:

Alfred switches to the highlighted application.

 

Actual behaviour:

Search results are cleared, but Alfred stays focused and does not switch to the highlighted application.

 

This only occurs some of the time (maybe 1-2 times per day).

 

I'm not sure exactly what to look for; let me know what additional information I can provide to assist with diagnosing this issue.

Link to post

@phx Try updating to 10.13.2, and restarting your Mac. Alfred does a very standard call to macOS to tell it to launch a file or app. If this isn't working, then something will be up in macOS.

 

You could also try temporarily creating a new user account and trying on there.

 

Cheers,

Andrew

Link to post

Hey Andrew. Thanks for the suhggestion. I updated to 10.13.2, but even after a restart, this issue persists.

I hate to fire back with simply, "It still doesn't work." I'm looking for patterns that trigger/mitigate the issue, but I haven't found anything conclusive yet. Let me know if you have any ideas to test out.

Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...