Jump to content
bnwd

Teach Alfred to select app with single letter

Recommended Posts

I want to be able to invoke 'Google Chrome' with 'c'. I am using full fuzzy mode, and if I perform a search for 'c' then Chrome is not in the list, so there's no way to teach Alfred to map 'c' to 'Google Chrome'. Is there a solution to this?

Share this post


Link to post

I have this same problem too. The training is a pain sometimes. Will there be a feature in a future update (4?) that will let you actually edit each app with a custom letter or letters? LaunchBar lets you choose the letter combo for each app, but LaunchBar is a little too plain for my tastes.

Share this post


Link to post

I resolved the issue by first rebuilding the MacOS metadata, and then after that clearing the cache. Took a bit of experimentation to figure out why this wasn't working. Thanks for input everyone. 

Share this post


Link to post
Posted (edited)

Ok, turns out it is not resolved. 

 

Here is what happens:

 

- Clear knowledge

- Clear cache

- Teach Alfred how to Find 'spark.app' with 'spar', 'spa', 'spa', 'spa', 'sp', 'sp', sp', 's'. Everything works great. 

- Carry on working for an hour, switching back and forth

- Search for spark with 's', or 'sp' and it's not even on the list. The list is populated with things that don't even have 'sp' in their name (I haven't accidentally trained Alfred to open any of these apps with 'sp' either. I have experienced this scenario a few times now. 

 

It seems that 'Spark' is the only search where I'm having this problem. Searching for 'sp' or 's' seems to yield the exact same results that doesn't seem right to me. Wondering if there's a workflow, configuration or bug that's causing this somewhere. 🤔

 

Does anybody know how to fix this!? 

 

1261973046_ScreenShot2019-03-13at8_37_12pm.png.391d22de71057d32eb8ebed37277bb0f.png

 

 

246794205_ScreenShot2019-03-13at8_39_21pm.png.0f771a166b6eb712fa5b033c6327b97f.png

 

1864331650_ScreenShot2019-03-13at8_40_16pm.png.f58c0d5b361ca251bfbd09bd5dc2faa4.png

 

rgN1Ynu.png

 

spSn2Is.png

 

HmVSwL1.png

 

 

 

Edited by bnwd

Share this post


Link to post

So this issue disappeared after Spark.app was updated via the App Store. I'm guessing some kind of permissions issue? Odd. 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...