Jump to content

Minor issue: Alfred may forget to update some of its UI if system toggles appearance


Recommended Posts

I activated Alfred but then put my display to sleep. When I returned, my system had toggled from light to dark appearance, and it seemed like the active search for Alfred had made the switch, but the rest of Alfred hadn't:

 

image.thumb.png.35634c1235ab84af8a55b4b241f1cba6.png

Update: same thing happened when macOS toggled in the opposite direction:

 

image.thumb.png.18e6c544e4482cad1e721919589676da.png

Edited by Chris Messina
adding other screenshot
Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, Andrew said:

On hiding then re-showing Alfred is it back to normal?

 

Yup. The sleep is irrelevant, I believe. The colours in Alfred's main window don't fully update if it's open when macOS switches themes.

 

9 minutes ago, Andrew said:

Do you see this with all themes, or just specific ones?

 

I've seen it with both custom themes that I use (on Catalina).

Edited by deanishe
Link to post
Share on other sites

@deanishe hmm yeah, I can see that now... I'm not sure how "fixable" this is when there is a different backing view (e.g. visual light -> visual dark), as the window would need to be hidden.

 

I'm interested in if just hiding and re-showing fixes it for @Chris Messina, as if it doesn't that's a more serious issue.

 

I'll see what I can do to minimise the impact of this.

Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Andrew said:

I'm interested in if just hiding and re-showing fixes it for @Chris Messina, as if it doesn't that's a more serious issue.

 

Yes, hiding/showing Alfred refreshes the display. It is a minor issue (as I mentioned in the topic title) but still seems like erroneous/undesirable behavior (though likely not very common).

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
×
×
  • Create New...