Jump to content
Sign in to follow this  
pytrisss

(SOLVED) Alfred keeps reseting its preferences

Recommended Posts

Hi,
 
my alfred resets its defaultsearch settings every time I reboot or quit/start him. I tried repairing the permissions and I even deleted the preferences files so they can be created from scratch.
Also tried setting a sync folder and my Alfred.alfredpreferences file is synced and contains the right values:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
	<key>showArchives</key>
	<true/>
	<key>showBookmarks</key>
	<true/>
	<key>showDocuments</key>
	<true/>
	<key>showImages</key>
	<true/>
	<key>showTextFiles</key>
	<true/>
	<key>showUserDefined</key>
	<array>
		<string>com.apple.disk-image-udif</string>
		<string>com.apple.generic-internet-location</string>
	</array>
</dict>
</plist>

Is there something else I can try? I dont want to create a new user account (whichever way this helps, it should also be doable on the current account) and I know I am not the only one having this problem.

 

Thanks guys

 

edit:

It seems after the reset, that alfred is not able to create the new preferences files in the directory:

/Users/kuba/Library/Application Support/Alfred 2/Alfred.alfredpreferences/preferences

altough it has the rights:

drwxr-xr-x  2 kuba  staff    68B Jul  2 08:50 .
drwxr-xr-x  6 kuba  staff   204B Jul  2 08:50 ..
 
Curious thing is - one preference is persistent. The sync folder. And it synces whatever changes I make in the preferences to it. I am actually tempted to set the sync folder to the original preferences folder alfred uses, but I'm afraid I could break it :)
 
edit2:
I chmod -R 777 Alfred.alfredpreferences folder and rebooted. So far so good, preferences are kept so solved for me.
Edited by pytrisss

Share this post


Link to post

Hi,

 

i still have this problem. I tried everything mentioned here [http://support.alfredapp.com/kb:persisting-preferences], except step 4 (create a new user account).

 

Everything went fine, til my system (10.9.5) freezed and i had to make a hard reboot. Now i can reinstall, reboot, delete, install again, nothing helps. With or without the powerpack. Dropbox isn't installed. Sync-Folder set to ~ or default.

 

I really like Alfred. But i don't understand, why Alfred is the only app installed at my system, which can't manage his preferences.

 

Any Ideas, would love to hear from you guys. Thanks.

 

Like i said before, Alfred is cool and helpful. But the preference thing pisses me off and i can't use it like this because the shortcut is not saved. A pitty :(

 

Cheers from Berlin

 

christoph

Share this post


Link to post

Hi,

 

i still have this problem. I tried everything mentioned here [http://support.alfredapp.com/kb:persisting-preferences], except step 4 (create a new user account).

 

Everything went fine, til my system (10.9.5) freezed and i had to make a hard reboot. Now i can reinstall, reboot, delete, install again, nothing helps. With or without the powerpack. Dropbox isn't installed. Sync-Folder set to ~ or default.

 

I really like Alfred. But i don't understand, why Alfred is the only app installed at my system, which can't manage his preferences.

 

Any Ideas, would love to hear from you guys. Thanks.

 

Like i said before, Alfred is cool and helpful. But the preference thing pisses me off and i can't use it like this because the shortcut is not saved. A pitty :(

 

Cheers from Berlin

 

christoph

 

A system freeze may have corrupted something beyond repair... it might be worth fully resetting Alfred to see if that helps:

 

http://support.alfredapp.com/kb:reset-alfred

 

Let me know how you get on!

 

Cheers,

Andrew

Share this post


Link to post

Thanks for the fast reply. I noticed it today, so sorry for my late reply :)

I deinstalled Alfred with AppCleaner. I removed everything from the system called "runningwithcrayons" or "alfred". Rebooted. Installed again. Doesn't work. Rebooted. Doesn't work.

 

Now i resetted the preferences. I don't have this situation here

 

~/Library/Preferences/com.runningwithcrayons.Alfred-2.plist
~/Library/Preferences/com.runningwithcrayons.Alfred-Preferences.plist
~/Library/Caches/com.runningwithcrayons.Alfred-2
~/Library/Application Support/Alfred 2

 

I have this:

 

~/Library/Preferences/com.runningwithcrayons.Alfred-Preferences.plist
~/Library/Caches/com.runningwithcrayons.Alfred-2

~/Library/Caches/com.runningwithcrayons.Alfred-Preferences
~/Library/Application Support/Alfred 2

 

Nevertheless. Resetted. Still doesn't work.

 

Is it, because i don't have ~/Library/Preferences/com.runningwithcrayons.Alfred-2.plist ?

 

Cheers and thank you and sorry for the "pissing me off".

christoph

Share this post


Link to post

Thanks for the fast reply. I noticed it today, so sorry for my late reply :)

I deinstalled Alfred with AppCleaner. I removed everything from the system called "runningwithcrayons" or "alfred". Rebooted. Installed again. Doesn't work. Rebooted. Doesn't work.

 

Now i resetted the preferences. I don't have this situation here

 

~/Library/Preferences/com.runningwithcrayons.Alfred-2.plist

~/Library/Preferences/com.runningwithcrayons.Alfred-Preferences.plist

~/Library/Caches/com.runningwithcrayons.Alfred-2

~/Library/Application Support/Alfred 2

 

I have this:

 

~/Library/Preferences/com.runningwithcrayons.Alfred-Preferences.plist

~/Library/Caches/com.runningwithcrayons.Alfred-2

~/Library/Caches/com.runningwithcrayons.Alfred-Preferences

~/Library/Application Support/Alfred 2

 

 

Did you use app cleaner instead of manually deleting those folders... if there is a permissions issue preventing things from saving, an App Cleaner type app won't flush these through either.

 

You said you haven't tried creating a new user account, could you also try that temporarily to see what happens?

Share this post


Link to post

Magic? After rebooting everything works fine. Before it didn't. Why? I can't understand. But i want to, for the next time it happens :)

 

Are you syncing your preferences using Dropbox? It may be that your settings hadn't synced so Alfred was showing you default settings instead.

 

Double-check that you don't have conflicting preferences if you're syncing them :)

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  
×
×
  • Create New...