Jump to content
aiyo

Send URL

Recommended Posts

Thanks it worked after actioning a url. I should probably have read your post just above mine, sorry...

 

I know it's not the best solution, but right now I can't find a way to make Alfred do the application cache in the background. So this is the only way I can update it without letting the user wait... I might add a "reload cache" option at some point...

Share this post


Link to post

Thanks it worked after actioning a url. I should probably have read your post just above mine, sorry...

 

If you don't mind I'm curious of what apps you add to the workflow. Maybe I should add it to the default list  :)

Share this post


Link to post

If you don't mind I'm curious of what apps you add to the workflow. Maybe I should add it to the default list  :)

 

I use Papers2 to keep track of research papers I have read or want to read. When I find something on google scholar I like to just open the url in Papers2 to import the paper. Don't know if it is useful in general ...

 

This is the custom command I use: open -a /Applications/Papers2.app "$THEURL"

Share this post


Link to post

I use Papers2 to keep track of research papers I have read or want to read. When I find something on google scholar I like to just open the url in Papers2 to import the paper. Don't know if it is useful in general ...

 

This is the custom command I use: open -a /Applications/Papers2.app "$THEURL"

 

I use Papers2 as well. I'd like to hear more about what you're doing here, I don't quite understand. It would be great if the Send URL workflow could be used to send a URL to Papers2.

Share this post


Link to post

I use Papers2 to keep track of research papers I have read or want to read. When I find something on google scholar I like to just open the url in Papers2 to import the paper. Don't know if it is useful in general ...

 

This is the custom command I use: open -a /Applications/Papers2.app "$THEURL"

 

 

I use Papers2 as well. I'd like to hear more about what you're doing here, I don't quite understand. It would be great if the Send URL workflow could be used to send a URL to Papers2.

 

 

 

I have added Papers2 to the default list. The applications only show up in the workflow if they are available on the system.

 

The latest version is available here:

https://github.com/aiyodk/Alfred-Extensions/raw/master/AlfredApp_2.x/Send-URL/Send-URL.alfredworkflow

Share this post


Link to post

Any chance of adding the option to send the URL to Tweetbot, or into Facebook?

 

If you want to help me a bit (I don't have Tweetbot) it might be possible to add Tweetbot.

 

First run this command and tell whats happens (Either Tweetbot opens the link or the link is opened in the default browser):

open -a /Applications/Tweetbot.app http://www.alfredapp.com

 

 

Then run this command and post back the result (this gives the Bundle ID og Tweetbot:

mdls /Applications/Tweetbot.app/ | grep "kMDItemCFBundleIdentifier"

 

 

Cheers

 

 

UPDATE:

Instead of the first command try this (It might tweet the link 'www.alfredapp.com'):

open "tweetbot:///post?text=http%3A%2F%2Fwww.alfredapp.com"

Share this post


Link to post

If you want to help me a bit (I don't have Tweetbot) it might be possible to add Tweetbot.

 

First run this command and tell whats happens (Either Tweetbot opens the link or the link is opened in the default browser):

open -a /Applications/Tweetbot.app http://www.alfredapp.com

 

 

Then run this command and post back the result (this gives the Bundle ID og Tweetbot:

mdls /Applications/Tweetbot.app/ | grep "kMDItemCFBundleIdentifier"

 

 

Cheers

 

 

UPDATE:

Instead of the first command try this (It might tweet the link 'www.alfredapp.com'):

open "tweetbot:///post?text=http%3A%2F%2Fwww.alfredapp.com"

 

This seems to work, it starts a tweet with the link embedded.

 

The Bundle ID is

com.tapbots.TweetbotMac

Share this post


Link to post

I didn't mean to quote the whole post, the last suggestion works: open "tweetbot:///post?text=http%3A%2F%2Fwww.alfredapp.com"

Share this post


Link to post

This seems to work, it starts a tweet with the link embedded.

 

The Bundle ID is

com.tapbots.TweetbotMac

 

 

I didn't mean to quote the whole post, the last suggestion works: open "tweetbot:///post?text=http%3A%2F%2Fwww.alfredapp.com"

 

I have added Tweetbot to the workflow, test it out and see if it works as you expected (remember Tweetbot will only show up after you have used Send URL to copy a link or open a link in another app)

 

https://github.com/aiyodk/Alfred-Extensions/raw/master/AlfredApp_2.x/Send-URL/Send-URL.alfredworkflow

Share this post


Link to post

I have added Tweetbot to the workflow, test it out and see if it works as you expected (remember Tweetbot will only show up after you have used Send URL to copy a link or open a link in another app)

 

https://github.com/aiyodk/Alfred-Extensions/raw/master/AlfredApp_2.x/Send-URL/Send-URL.alfredworkflow

 

It works, but the placement of the new tweet pop-up is strange (created above the window). I haven't found a way yet to fix that in bash, if I do come up with something I will let you know. 

Share this post


Link to post

It works, but the placement of the new tweet pop-up is strange (created above the window). I haven't found a way yet to fix that in bash, if I do come up with something I will let you know. 

 

The custom url just ask Tweetbot to create a new tweet with the given url. Tweetbot is responsible to everything else.

Share this post


Link to post

The custom url just ask Tweetbot to create a new tweet with the given url. Tweetbot is responsible to everything else.

True, your workflow is definitely not at fault.  :)

I am just trying to figure out why this is the default behaviour and if there is something that can be done on the bash end to fix it

Share this post


Link to post

True, your workflow is definitely not at fault.   :)

I am just trying to figure out why this is the default behaviour and if there is something that can be done on the bash end to fix it

 

My point was that it is internal methods in Tweetbot that are responsible for displaying the pop-up and therefore any bugs related should be send to Tapbots.com  :)

 

There is nothing you can do in bash. The custom url that is used has nothing to do with bash I just happen to use the 'open' command. 

Share this post


Link to post

My point was that it is internal methods in Tweetbot that are responsible for displaying the pop-up and therefore any bugs related should be send to Tapbots.com  :)

 

There is nothing you can do in bash. The custom url that is used has nothing to do with bash I just happen to use the 'open' command. 

You are of course right!

I thought since when you click on the new tweet icon or press command+n the location of the popup is different there might be something that can be done, but alas all was in vain. 

 

I will have to contact tapbots

Share this post


Link to post

Would it be possible to have the option to send the url to Pocket ?  (http://getpocket.com/)

 

Hi,

 

Pocket.app (from the App Store) don't seem to be able to open a link through the "open" command. And don't support applescript.

 

To post a link through getpockets.com's API requires a user token. I have not found a easy and satisfying way to store passwords and tokens safely for use in Alfred workflows. Therefore I have no plan for adding features to my workflow requiring password or tokens (at least not before I find a solution to this problem).

 

Cheers

Share this post


Link to post

I don't know why, but it doesn't work properly: on my iMac Alfred shows only Safari and Tweetbot as application to send the url, although I have Firefox, Chrome and obviously Mail installed.

 

On the other hand, on my "crappy" MacBook the extension works without problems? Any ideas?

Share this post


Link to post

Thanks for this.

 

Waiting for support for Firefox. i.e, detect active tab URL in Firefox and send it to other browsers.

 

Support for fetching URLs from Firefox is not likely to come anytime soon...

 

Firefox have no support for Applescript and the few hacks I have seen, don't work well (sometimes shows a wrong URL). 

 

Cheers,

Jonas

Share this post


Link to post

I don't know why, but it doesn't work properly: on my iMac Alfred shows only Safari and Tweetbot as application to send the url, although I have Firefox, Chrome and obviously Mail installed.

 

On the other hand, on my "crappy" MacBook the extension works without problems? Any ideas?

 

 

Try open a link (though Send URL) with one of the apps the shows up (or copy it as a Markdown/HTML link), after that the workflow should refresh it's application cache.

 

Cheers,

Jonas

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...