Jump to content

Cannot send a document via email (outlook) in Alfred


energet52
 Share

Recommended Posts

Hi,

I'm trying to send a document via email thru Alfred. My default email client is Outlook.

But it doesn't show a new email window when I try to do it.

See a video here: https://db.tt/gHVeDDMO 

 

My steps:

1) Find a document

2) Right arrow to show a list of options

3) Choose "Email"

4) My email tool is shown up, but doesn't generate a new email window, neither offering to send this document in attachment.

 

Thanks,

Alexander

Link to comment
Share on other sites

I'm trying to send a document via email thru Alfred. My default email client is Outlook.

 

The video you link to doesn't seem to work, but Alfred should be able to work with Outlook for sending attachments. Could you answer the following:

 

1. Which version of Outlook do you use?

2. What is the name of the app in /Applications e.g. "Microsoft Outlook.app"

3. Is it set as your default mail client (test using Alfred's email command to start an email to the selected user)

 

Cheers,

Andrew

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Hi,

1) The version of outlook is 15.9

2) The name is Microsoft Outlook.app

3) Microsoft Outlook is setup as default email client. It works when I type: "email test@gmail.com" - it opens Microsoft Outlook with new window with email.

 

But still, when I choose a command "email to" after the file search - the system re-focus to Microsoft Outlook app, but nothing happens.

Link to comment
Share on other sites

Hi,

1) The version of outlook is 15.9

2) The name is Microsoft Outlook.app

3) Microsoft Outlook is setup as default email client. It works when I type: "email test@gmail.com" - it opens Microsoft Outlook with new window with email.

 

But still, when I choose a command "email to" after the file search - the system re-focus to Microsoft Outlook app, but nothing happens.

 

There is now another post for this in the bug report forum so it will be tracked there for now..

 

http://www.alfredforum.com/topic/6008-outlook-15-email-as-attachment-is-put-in-drafts/

 

It looks like the AppleScript in MO is broken which means it goes to drafts.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...