Jump to content
rhyd

Search Omnifocus: free text search your Omnifocus data

Recommended Posts

When I try to use this workflow, I receive the following message "Error in workflow 'Search Omnifocus' - unable to open up database file."  Any ideas?  I'm a workflow newbie and would appreciate any help.

Share this post


Link to post

Hi,

 

What version of OmniFocus are you using? By default, the workflow assumes you're using version 2 but, if you're using 3, you can switch by typing the Alfred keyword `use-of-3`.

 

Let me know if that solves it, otherwise please share your Alfred workflow log by following these steps:

  • Show Alfred preferences (keyword 'alf')
  • Click 'Workflows' in the tool bar
  • Choose 'Search Omnifocus' from the list of workflows on the left
  • Click on the 'Debug' to toggle debugging mode (see Alfred's help page for more info)
  • Choose 'All information' from the Log dropdown
  • Open Alfred and type the query that's not working
  • Copy the debug output and post it as a response - I'll take a look.

Cheers,
Rhyd

Share this post


Link to post

Hi,

 

What version of OmniFocus are you using? By default, the workflow assumes you're using version 2 but, if you're using 3, you can switch by typing the Alfred keyword `use-of-3`.

 

Let me know if that solves it, otherwise please share your Alfred workflow log by following these steps:

  • Show Alfred preferences (keyword 'alf')
  • Click 'Workflows' in the tool bar
  • Choose 'Search Omnifocus' from the list of workflows on the left
  • Click on the 'Debug' to toggle debugging mode (see Alfred's help page for more info)
  • Choose 'All information' from the Log dropdown
  • Open Alfred and type the query that's not working
  • Copy the debug output and post it as a response - I'll take a look.

Cheers,
Rhyd

Share this post


Link to post

I'm using OmniFocus 3.1.1.  If I type the "use-of-3" it seems to work.  Is there a way to change the workflow to automatically work with OF3 or simplify the text used to trigger the workflow

 (e.g., "of3").

 

Thanks for your help and quick response.  I really appreciate the help.

Share this post


Link to post
On 10/22/2018 at 11:48 PM, DeLaDave said:

I'm using OmniFocus 3.1.1.  If I type the "use-of-3" it seems to work.  Is there a way to change the workflow to automatically work with OF3 or simplify the text used to trigger the workflow

 (e.g., "of3").

 

Thanks for your help and quick response.  I really appreciate the help.

You should only have to do that once.

Share this post


Link to post
1 hour ago, bivalvegruff said:

You should only have to do that once.

You're correct.  Just tried it and was given a notification that the workflow will use OF3 from now on.  Appreciate the help.

Share this post


Link to post

Hi, not currently. The workflow assumes that all tasks in the inbox are processed into projects before completion.

Share this post


Link to post
10 hours ago, rhyd said:

Hi, not currently. The workflow assumes that all tasks in the inbox are processed into projects before completion.

 

Thanks, didn't realize that was why. I deleted the completed tasks that weren't assigned a project and now the command works just fine :) Also, big thanks for this workflow! 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...