Jump to content

Rickw

New Member
  • Content count

    10
  • Joined

  • Last visited

About Rickw

  • Rank
    Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. here is the workflow i created, it works, but I think it can be improved as this is my first workflow (not including the test one) https://www.dropbox.com/s/b3cvkdufz1spbg6/Copy.alfredworkflow?dl=0
  2. @Vero Thank you! Now this leads to another problem. I have changed the shortcut for "Copy" to default, but I am constantly switching between Win and OSX, so I am hoping Alfred can allow me to use "Control + C" for copy. (OSX added filename after the text "Copy" in the shortcut menu so I wasn't able to redefine the copy shortcut --- or is there an easier way and I'm just being dumb?) 1. If I "Control + C" a text, Alfred copies the text to the clipboard so I can paste the text 2. If I "Control + C" a file, Alfred copies the file so I can paste the file, not the file name
  3. @Vero I found the bug. It was caused by redefining the shortcut of Copy in the system pref
  4. @Vero I just tried to create a new user as your recommended, then I installed the Alfred 3 in the same folder, imported my existing preferences. The workflow worked.... So it must be something to do with my existing setting then, but what could it be? Clipboard? Hotkey? Other app? Here is the screenshot of all the apps I installed..... https://www.dropbox.com/s/qsr5n1246n28t32/Screen Shot 2018-07-12 at 8.55.39 PM.png
  5. Here are the screenshot of system shortcut and Alfred Clipboard settings. https://www.dropbox.com/s/6sgfrjaa8ltkyap/Archive.zip?dl=0
  6. Sure thing, I will do that! A few things I also tried: 1. I disabled/deleted almost all other system/app shortcuts and touchpad gesture, still not working. 2. While testing it, I notice that maybe something else was triggered at the same time. For example, the Developer tools of Chrome was triggered. And this behavior is the same no matter which hotkey I chose for the workflow, so I suspect it is not due to a hotkey-conflict issue. I also tried the define the same hotkey in iTerm2 to test possible hotkey-conflict, the hotkey recognized by iTerm2 was immediately cleared and set to ⌘C. Again, it doesn't matter which hotkey I choose for the workflow, it seems like ⌘C was recognized as long as I type this hotkey in iTerm2. 3. If I chose a different Argument option in my workflow, either text, or macOS Clipboard Contents, the workflow would work and no extra stuff (i.e. developer tool of chrome) was triggered. At the very beginning, I installed Alfred 1 from the app store, then uninstall and get the Alfred 3 after realizing it was outdated. Not sure if this can cause anything...
  7. Also tried 10.14 (beta), same thing
  8. Hi, I upgraded to 3.6.2 + 10.13.6 from 3.6.1 + 10.13.5, now the workflow doesn't work completely. Before the upgrade, it used to work in Finder app. Here is what I have under the Mac's preferences under > Security & Privacy > Privacy > Accessibility. I tried to disable everything else except Alfred 3 but still no luck
  9. Hi Vito, Thanks for your reply and sorry for the missing info. Here is a simple workflow I created for testing https://www.dropbox.com/s/gjkpaf973tce540/TestSelection.alfredworkflow?dl=0 Here is the screenshot when I tried to display the selected word "test" in large type, only prefix was displayed. Thanks.
  10. New to Alfred and trying to learn, so thanks in advance for answering the question! I have tried the example as well as downloaded workflow. It seems the "Selection in macOS" only works in some apps like Finder, but not other like Notes, Textedit, Chrome, and etc... The argument is empty with these apps. Could this be some compatibility issue with the current Alfred (3.6.1[ [910]) and the latest OS update (10.13.5)?
×