Jump to content

Loosing access to clipboard via hotkey


quadbyte
 Share

Recommended Posts

Since I started using the v2 Beta in January I'm having a recuring issue where my clipboard viewer hotkey suddenly stop working.
The assigned hotkey is "Command + Option + V"   It was working fine with Alfred 1.x .
 

When I loose access to the hotkey I usually go to Alfred preferences, click the hotkey field, set the exact same hotkey "Command + Option + V"  and it restores the functionality.

 

It happens to me everyday on both my computer (iMac an Macbook) both on ML 10.8.2.    

Unfortunately I haven't been able to find a step to reproduce the issue. It just happens...

I'm using a typematrix keyboard with a Dvorak layout, but I don't think it's relevant. 

I tried checking all my apps to find a possible conflict but did not find any

 

If you need more info, let me know.

Link to comment
Share on other sites

Since I started using the v2 Beta in January I'm having a recuring issue where my clipboard viewer hotkey suddenly stop working.

The assigned hotkey is "Command + Option + V"   It was working fine with Alfred 1.x .

 

When I loose access to the hotkey I usually go to Alfred preferences, click the hotkey field, set the exact same hotkey "Command + Option + V"  and it restores the functionality.

 

It happens to me everyday on both my computer (iMac an Macbook) both on ML 10.8.2.    

Unfortunately I haven't been able to find a step to reproduce the issue. It just happens...

I'm using a typematrix keyboard with a Dvorak layout, but I don't think it's relevant. 

I tried checking all my apps to find a possible conflict but did not find any

 

If you need more info, let me know.

 

Do you have syncing setup to Dropbox's Apps folder? If so, try re-syncing outside of this folder as it has been known to cause issues

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

I'm syncing in a custom folder :  ~/Dropbox/Private/Alfred

It's still happening with v2.0.2, each computer tends to "steal" the shortcut to the other.

On my iMac (with Dvorak keyboard) I also have two modifier keys switched (options <=> command)  maybe it's a clue ?

Link to comment
Share on other sites

I'm syncing in a custom folder :  ~/Dropbox/Private/Alfred

It's still happening with v2.0.2, each computer tends to "steal" the shortcut to the other.

On my iMac (with Dvorak keyboard) I also have two modifier keys switched (options <=> command)  maybe it's a clue ?

 

This is a bit of an odd dilemma and a tiny bit chicken and egg... OS X registers hotkey via key code rather than character, and Alfred discovers the key location / code when setting the hotkey, so if you have different keyboard layouts on different Macs and this hotkey is synced, I can understand why this may be happening.

 

At this point, I'm not entirely sure what I can do to avoid this situation other than making the clipboard hotkey not synced, but this would frustrate every other Alfred user using syncing. I've added a note to have a think about what could be done to work around this for 2.0.3.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...