Jump to content

Workflows: Hotkey trigger doesn't pass prefix text to workflow [Fixed v.2.0.4 pre-release]


mklement0
 Share

Recommended Posts

As of Alfred 2.0.3:

  • Create a hotkey trigger
  • Select action `Pass through to workflow`
  • Select argument `Selection in OS X` *or* `OS X Clipboard contents`
  • Enter a text prefix 

When this hotkey is pressed, the prefix is ignored - it is not prepended to the OS X selection / clipboard content - only the selection / clipboard text is passed on to the next workflow step.

 

I'm not sure these combinations were  ever *meant* to work, but the UI currently allows them.

 

I can see how these combinations are useful, though:

For instance, you could use the prefix text to pass a flag to the next workflow step signal[l]ing that input was provided via hotkey (+selection/clipboard content).

 

 

Link to comment
Share on other sites

I'm not sure these combinations were  ever *meant* to work, but the UI currently allows them.

 

Ah nicely spotted - I'll get this sorted for the next release as there is no reason the prefix shouldn't work really.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Thanks, Vero.

 

It works in principle, but the prefix isn't passed through if there's no selection in the frontmost app.

 

Is that the intent? I'd rather see it passed through unconditionally.

 

I think you're probably right. I've re-opened the ticket to have a think about this before 2.0.4 is released :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...