Jump to content
vitor

DownMedia — Download media from popular sources

Recommended Posts

Because I’m distributing the Workflow for free at the expense of my time and keep getting requests for help with no actionable information, I’m making this post so I can link to it.


If you have an issue with this Workflow, I need from you:

  • The terminal output from the command (paste it exactly; it’s a single line): brew upgrade youtube-dl || youtube-dl --update || "${HOME}/Library/Application Support/Alfred/Workflow Data/com.vitorgalvao.alfred._sharedresources/bin/youtube-dl" --update.
  • The Workflow version you’re on.
  • The Alfred version you’re on.
  • The macOS version you’re on.
  • At least one link that is failing.
  • The debugger output, set to All Information.

Requests for help that I can’t reproduce and fail to provide the requested information will not receive a follow up. Reports that do provide the required information are welcome and will be looked at as soon as possible. I thank in advance to those that make good bug reports.

Share this post


Link to post
3 hours ago, vitor said:

Because I’m distributing the Workflow for free at the expense of my time and keep getting requests for help with no actionable information, I’m making this post so I can link to it.


If you have an issue with this Workflow, I need from you:

  • The terminal output from the command (paste it exactly; it’s a single line): brew upgrade youtube-dl || youtube-dl --update || "${HOME}/Library/Application Support/Alfred/Workflow Data/com.vitorgalvao.alfred._sharedresources/bin/youtube-dl" --update.
  • The Workflow version you’re on.
  • The Alfred version you’re on.
  • The macOS version you’re on.
  • At least one link that is failing.
  • The debugger output, set to All Information.

Requests for help that I can’t reproduce and fail to provide the requested information will not receive a follow up. Reports that do provide the required information are welcome and will be looked at as soon as possible. I thank in advance to those that make good bug reports.

@vitor Thank you so much for this, and all of your help over the years. I will endeavor to follow your instructions!

Share this post


Link to post

Hi Vitor,  

My apologies for the lack of details in my post below. 

There it is:  


Terminal outputyoutube-dl is up-to-date (2020.01.24)

Workflow Version: DownMedia v 2020.1
Alfred Version:  4.0.8

macOs: Mojave 10.14.6 (on Macbook Pro 15" 2018)
Failing link: https://youtu.be/fKrrRqkbYrI
Debugger output: [17:34:24.510] Logging Started...     (It stays like that, with no further output... )

Many thanks in advance, and even more so, in retrospect for all your work :-)  
Regards
Marc
 

Share this post


Link to post
On 2/8/2020 at 1:39 PM, mgris said:

Workflow Version: DownMedia v 2020.1

 

You’re two versions behind. Update.

Share this post


Link to post
On 2/7/2020 at 8:46 AM, vitor said:

Because I’m distributing the Workflow for free at the expense of my time and keep getting requests for help with no actionable information, I’m making this post so I can link to it.


If you have an issue with this Workflow, I need from you:

  • The terminal output from the command (paste it exactly; it’s a single line): brew upgrade youtube-dl || youtube-dl --update || "${HOME}/Library/Application Support/Alfred/Workflow Data/com.vitorgalvao.alfred._sharedresources/bin/youtube-dl" --update.
  • The Workflow version you’re on.
  • The Alfred version you’re on.
  • The macOS version you’re on.
  • At least one link that is failing.
  • The debugger output, set to All Information.

Requests for help that I can’t reproduce and fail to provide the requested information will not receive a follow up. Reports that do provide the required information are welcome and will be looked at as soon as possible. I thank in advance to those that make good bug reports.

 

still getting opuss

Warning: youtube-dl 2020.02.16 already installed

vs 2020.3

alfred vs 4.0.8

catelina

https://www.youtube.com/watch?v=mhsOy_jYcrM

 

[20:29:18.218] Logging Started...
[20:29:28.003] DownMedia[Script Filter] Queuing argument ''
[20:29:28.610] DownMedia[Script Filter] Script with argv '' finished
[20:29:28.613] STDERR: DownMedia[Script Filter] /Users/bangtan/Library/Application Support/Alfred/Alfred.alfredpreferences/workflows/user.workflow.D22AE455-36AE-4E49-B963-8418ADB01C04/get_title_and_url.js:657:728: execution error: Error on line 12: Error: You need a supported browser as your frontmost app (-2700)
[20:29:28.614] DownMedia[Script Filter] {"items":[{"subtitle":"Add to WatchList (⌥): true 𐄁 Full Playlist (⌘): false","valid":true,"variables":{"media_type":"audio","add_to_watchlist":true,"full_playlist":false},"mods":{"cmd":{"subtitle":"Add to WatchList (⌥): true 𐄁 Full Playlist (⌘): true","variables":{"media_type":"audio","Add_to_watchlist":true,"full_playlist":true}},"alt":{"subtitle":"Add to WatchList (⌥): false 𐄁 Full Playlist (⌘): false","variables":{"media_type":"audio","add_to_watchlist":false,"full_playlist":false}},"cmd+alt":{"subtitle":"Add to WatchList (⌥): false 𐄁 Full Playlist (⌘): true","variables":{"media_type":"audio","add_to_watchlist":false,"full_playlist":true}}},"title":"https://youtu.be/rJ_L2YayTdk","arg":"https://youtu.be/rJ_L2YayTdk"}]}
[20:29:32.456] DownMedia[Script Filter] Processing complete
[20:29:32.464] DownMedia[Script Filter] Passing output 'https://youtu.be/rJ_L2YayTdk' to Run Script
[20:29:45.270] STDERR: DownMedia[Run Script] xattr: No such file: /Users/bangtan/Desktop/Nell - Christmas in Nell's Room 2018 (Remastered) - 03 Boy X.webm
55:242: execution error: Alfred 4 got an error: Cannot find workflow with Id 'com.vitorgalvao.alfred.watchlist' (-2)
You do not have WatchList installed. Download it at https://github.com/vitorgalvao/alfred-workflows/tree/master/WatchList
[20:29:45.287] DownMedia[Run Script] Processing complete
[20:29:45.289] DownMedia[Run Script] Passing output '' to Run Script

 

Edited by eluxmaxel

Share this post


Link to post
On 2/7/2020 at 12:17 PM, roccitman said:

${HOME}/Library/Application Support/Alfred/Workflow Data/com.vitorgalvao.alfred._sharedresources/bin/youtube-dl" --update.

all i see is ffmpeg
image.thumb.png.17f457778ae00492b52ed96f56798de3.png

Share this post


Link to post
21 hours ago, deanishe said:

 

What are you trying to say?

isn't the youtube-dl suppose to be in there that's why it wont update?

Share this post


Link to post
2 hours ago, eluxmaxel said:

isn't the youtube-dl suppose to be in there that's why it wont update?

 

The workflow uses your existing copy of youtube-dl if you already have it installed, so not having a copy there doesn't necessarily mean something's wrong.

 

It even says in the log you posted "youtube-dl 2020.02.16 already installed".

 

Try running the update command that Vítor posted above. And be careful to run the whole command.

Share this post


Link to post
13 hours ago, deanishe said:

 

The workflow uses your existing copy of youtube-dl if you already have it installed, so not having a copy there doesn't necessarily mean something's wrong.

 

It even says in the log you posted "youtube-dl 2020.02.16 already installed".

 

Try running the update command that Vítor posted above. And be careful to run the whole command.

i did and i got

image.thumb.png.2e56cb6a4d800a6807f675980b45755d.png

  and i updated the youtube-dl through brew image.thumb.png.ad406243c27ab0dba17f3c301fd1b481.png

Share this post


Link to post
45 minutes ago, eluxmaxel said:

i did and i got

 

No, you didn't. You copied only the second half of the command. And the second time you copied an invalid part of the command. In fact, you did exactly the same thing as roccitman did on the previous page, and I explained exactly what he'd done wrong.

 

You might have fixed your issue with the Homebrew update (which was included in the full command you were supposed to run).

 

If not, please go back and read and follow Vítor's instructions carefully.

Share this post


Link to post
7 minutes ago, deanishe said:

 

No, you didn't. You copied only the second half of the command. And the second time you copied an invalid part of the command. In fact, you did exactly the same thing as roccitman did on the previous page, and I explained exactly what he'd done wrong.

 

You might have fixed your issue with the Homebrew update (which was included in the full command you were supposed to run).

 

If not, please go back and read and follow Vítor's instructions carefully.

image.thumb.png.21a1ff346e973b76344c85a71cb0562f.png

did the full  command and still getting .opus for mp3 files :(

Share this post


Link to post
1 minute ago, deanishe said:

The upgrade didn't work. Try running brew update first and then brew upgrade youtube-dl.

yep same thing

image.png.f078605eea6e52d972044a0398fa7844.png

Share this post


Link to post
3 minutes ago, deanishe said:

Try again in a few hours. The latest version was released 4 hours ago. It's likely it hasn't made it to Homebrew yet.

i made this snippet in the meantime

youtube-dl --extract-audio --audio-format mp3 --prefer-ffmpeg youtube-dl --extract-audio --audio-format mp3 --prefer-ffmpeg {clipboard}

 

Share this post


Link to post

Thank you for this awesome Workflow .

 

Can you please tell me how to set MP3 as default in youtube-dl as every file i'm downloading turns out to be in .OPUS format .

I'm Using the latest versions of Downmedia , youtube-dl and Homebrew.

 

I couldn't find any command that would set mp3 as default as of now.

Sorry , i'm new to this but i couldn't abort a download as well , the shortcut seems not to be working in my case

Edited by Aj Xkid

Share this post


Link to post
2 hours ago, Aj Xkid said:

Thank you for this awesome Workflow .

 

Thank you for the words.

 

2 hours ago, Aj Xkid said:

Can you please tell me how to set MP3 as default in youtube-dl

 

That’s explained in the README. Use the audio_only_format Using Variables in Workflows.

 

2 hours ago, Aj Xkid said:

I'm Using the latest versions of Downmedia , youtube-dl and Homebrew.

 

Never say “latest” but always the exact version. With “latest” I don’t know if you mean the latest beta or stable version, nor do I know if you’re really on the newest version. You may think you’re up to date but be mistaken. “Latest” also makes it difficult for people who face the same issue later on and find the conversation, as they’ll have no idea if their version matches the one in the report.

 

2 hours ago, Aj Xkid said:

Sorry , i'm new to this but i couldn't abort a download as well , the shortcut seems not to be working in my case

 

I’ll need more details than that. The top post links you to another post in this thread with instructions on what I need.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...